Preventivní vyšetření bez kapky krve ( Zdravotnické noviny )

27.12.2010 14:54

 11.10.2010

Možná jste se s tím setkali – rádi byste podrobně znali svůj zdravotní stav, ale bojíte se píchnutí jehly. Navíc nemáte čas běhat po mnoha vyšetřeních k různým specialistům.

 

Centrum prevence zdraví
zvětšitCentrum prevence zdraví
Autor: redakce

 

Chcete-li znát svůj zdravotní stav a děsí vás injekční stříkačka, či se potýkáte s nedostatkem času, jděte tam, kam je potřeba! Nyní lze bez kapky krve zjistit krevní obraz, ionty, jaterní testy, cholesterol, činnost plic, srdce, střev a řadu dalších ukazatelů zdravotního stavu vašeho organismu. Říkáte si, že to není možné? Opak je pravdou! Vyzkoušeli jsme to.

Na metodách kvantové fyziky

Společnost Quantum Medical Institute (QMI) pracuje s novým unikátním přístrojem ve svém právě otevřeném Centru prevence zdraví v Praze 5. Metodu neinvazivní diagnostiky krve bez „prolití“ její jediné kapky vyvinuli v Rusku pro potřeby sledování zdravotního stavu kosmonautů, kteří se dlouho pohybují na oběžné dráze. V kosmu nelze odebrat krev, a proto se přístroje soustředily na její analýzu, aniž by byla potřeba jediná kapka, a údaje se přenášely na Zemi.

Princip této metody je založen na metodách kvantové fyziky, s jejichž pomocí zkoumá rozložení biochemických charakteristik krve, které korelují s parametry krevního průtoku systému enzymů, to vše s využitím nejnovějších poznatků. Na přístroj výrazně připomínající počítač je napojeno pět speciálních čidel, která se připevní na takzvané biologicky aktivní body těla.

 

 

Asistentka umístí čidla na pravou a levou krční tepnu klienta, do jeho pravého a levého podpaží a do pupku na břišní tepnu. Zaznamená základní údaje o klientovi a pak spustí program sběru dat a výpočtů.

Za šest minut naměří 117 hodnot

Délka měření je nejdéle šest minut, během této doby musí klient zůstat v absolutním klidu. Asistentka má ihned k dispozici výsledky měření, tedy 117 ukazatelů analýzy krve a pochodů v těle klienta. Ten je dostává k dispozici v tištěné formě na pěti stránkách A4. Vždy jsou uvedeny normální hodnoty, tedy takové, které by vyšetřovaný měl mít, je-li zdráv, a vedle nich hodnoty naměřené. Pokud je hodnota nad normálem, je vytištěna červeně, pod normálem modře.

Hodnoty signalizují barvy

Obojí, tedy červená i modrá barva, signalizují, že v daném parametru nemá klient normální hodnoty. Je to tedy signál – pozor, tady se něco asi děje, je tomu třeba věnovat zvýšenou pozornost! Výsledky vyšetření jsou okamžitě konzultovány s lékařem, bez kterého se správné vyhodnocení neobejde.

Po konzultaci s lékařem odchází klient s doporučením, co by měl dál udělat pro svůj zdravotní stav, například jestli navštívit specializované pracoviště kardiologa, gastroenterologii nebo plicního lékaře, případně jak by měl třeba změnit svůj životní styl. Přístroj umí dokonce upozornit na prekancerozu rakoviny prsu, tlustého střeva, prostaty, nádor v hlavě apod. Bez obávaného odběru krve

Cílem QMI je zpřístupnit všem lidem informace o jejich zdravotním stavu, a to neinvazivně, tedy bez obávaného odběru krve, z něhož se mnohým dělá špatně. A také bez několikadenního čekání na výsledky. Klient se pak může svobodně rozhodnout, jak se svým zdravím naloží. Jestli bude dál tělo huntovat, nebo si ho bude šetřit, aby zde byl co nejdéle.

Tento druh vyšetření nahrazuje klasické laboratorní krevní vyšetření, ale klient se ještě navíc dozvídá také spoustu dalších ukazatelů svého zdravotního stavu. Přístroj má evropský certifikát. Jeho citlivost je kolem 95 procent. Podle českých vyhlášek mají biochemické laboratoře výchylku citlivosti plus minus 10 procent, jejich přesnost může být tedy horší než u přístrojů společnosti QMI.

Nahradí mamograf i kardiovizor

Do konce roku bude mít společnost QMI k dispozici i další přístroje. Jedním z nich je novinka v diagnostice třetího tisíciletí – mamograf MEIK. Jde o zařízení založené na metodě elektroimpedanční tomografie. Tento přístroj je určen k diagnostice změn probíhajících v tkáni mléčné žlázy. Na rozdíl od klasické mamografie není při užití zmíněného přístroje klientka vystavena rentgenovému záření, další výhodou je naprostá bezbolestnost. EKG kardiovizor zase dokáže v trojrozměrném zobrazení diagnostikovat změny na srdci. Systém umožňuje zjistit patologoické změny již v raných stadiích a zahájit jejich včasnou léčbu. Jinými slovy, tato malá krabička dokáže zjistit kompletní stav srdce a odhalí možnost infarktu na mnoho týdnů dopředu.

Společnost QMI již spolupracuje s mnoha lékaři, kteří v těchto metodách vidí budoucnost. Obecně lze říci, že absolvováním vyšetření na těchto přístrojích lze předejít mnoha osudovým situacím. Každý z nás by si měl vážit svého zdraví a dát přednost takovéto prevenci před pozdním odhalením nějakého problému.

https://www.zdn.cz/clanek/priloha-pacientske-listy/preventivni-vysetreni-bez-kapky-krve-454956

Zpět