Neinvazivní analyzátor krve umožňuje rozbor krve bez odběru

23.11.2010 04:22

Lenka Jansová (lej), Michaela Vydrová  9. 11. 2010 v 16.34
Poslat e-mailemVytisknout

 

Neinvazivní analyzátor krve umožňuje rozbor krve bez odběru

Odběr krve - ilustrační foto.
- Autor:Jan 
Profous
Odběr krve - ilustrační foto.
Autor: Jan  Profous

Kompletní rozbor krve bez odběru. To je novinka, kterou umožňuje unikátní přístroj - neinvazivní analyzátor krve. Během několika minut zjistí přes sto hodnot o zdravotním stavu. Podobné vyšetření sloužilo také ruským kosmonautům. V Česku vychází vstříc i těm, kteří mají panickou hrůzu z odběru krve.

Čidla unikátního přístroje se přikládají na krční tepnu, do podpaždí a na břišní tepnu. Vyšetření není pro pacienta vůbec náročné, musí pouze vydržet 6 minut ležet a mít přiložené sondy.

Audio

Na vyšetření neinvazivním analyzátorem krve se byla podívat redaktorka Lenka Jansová.DOWNLOAD (STÁHNOUT)

Po měření vidí ošetřující personál ihned zdravotní stav pacienta. Přístroj ukazuje přes 117 hodnot. Lékař je rozebírá hodnotu po hodnotě, rozebírá anamnézu a dá pacientovi doporučení – jak změnit svůj životní styl a u jakých odborníků se má dovyšetřit.

 

Přístroj může upozornit na krevní obraz, jaterní testy, cholesterol, vitální kapacitu plic, elasticitu plic. Preventivně lze zhodnotit, co se děje na ledvinách, na srdci, na plicích, na tenkém střevě, stresové hodnoty, vyčerpanost organismu nebo činnost štítné žlázy. 

Zpět