Poslání a cíle

Děláme-li bilanci 19-ti let působení nadace, můžeme se zadostiučiněním konstatovat, že záměrů a cílů nadace bylo v oblasti péče o staré, nemocné a osamělé lidi dosaženo, i když se nadace pochopitelně nemohla postarat o všechny potřebné. Nadace M-H nemohla pomoci všem, kteří by vzhledem ke své situaci ve stáří po předchozí celoživotní práci pro společnost, takovou pomoc naléhavě potřebovali. Nadace svou činností naplnila své poslání a v intencích  svého statutu pomáhala alespoň části seniorů udržet důstojné místo ve společnosti, tedy v současné době těm nejpotřebnějším, kteří by jinak byli na okraji společnosti. Nadace jim pomohla vytvořit podmínky pro klidné a spokojené stáří ve slušných a lidských podmínkách. Přestože založila O.S. „Člověk zpět k člověku“ , a vybudovala Dům domácí péče v Samopších u Sázavy, a byl zcela naplněn cíl vytyčený nadací při jejím založení, bude nadace i nadále podporovat  podle svých možností provoz DDP a zároveň rozšiřovat tým dobrovolných spolupracovníků. S výhledem na budoucnost se začala nadace zaměřovat na preventivní programy  pro zdravotně postižené občany, a to s odborníky, kteří pomáhají a aktivizují činnost správní rady včetně rozvoje nových projektů.